Doradztwo kulinarne
Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i pracy w branży gastronomicznej,
pragnę zaproponować Państwu swoje usługi w zakresie doradztwa kulinarnego.
Moje usługi obejmują:
Opracowywanie i wdrażanie menu do Państwa lokalu
Racjonalne zarządzanie gospodarką magazynową
Food coast
Szkolenie personelu (wdrażanie nowych technik i trendów gastronomicznych)
Rekrutacja personelu
Zaproponowanie najtańszych na rynku dostawców towaru
Wprowadzanie HACCP
Stoły szwedzkie
Zimne przekąski
Pieczony rozbef z musem chrzanowym na postumencie z melona
Tortilla z pieczonym kurczakiem i czerwoną fasolą
Roladka z wędzonego łososia z pikantnym twarożkiem
Mięsa pieczone własnego wyrobu
Tradycyjna sałata jarzynowa
Caprese z sosem bazyliowym
Śledzie w śmietanie
Sałata z kozich serów z sosem balsamiczno-miodowym
Pieczony schab w kminku podany na sosie chrzanowym i z grillowanym jabłkiem
Roladki z grillowanej cukinii i koziego sera podane na salsie z suszonych pomidorów
Tatar z łososia z sosem miodowo-musztardowym
Sałatka z pieczonej kaczki i sosem pomarańczowo-rodzynkowym
Schab po warszawsku w galarecie
Kompozycja serów z owocami
Sałatka z wędzonego łososia
Śledzie po kaszubsku
Carpaccio z polędwicy wołowej z rukolą i parmezanem
Roladki z soli i szyjek rakowych w galarecie
Tatar z polędwicy wołowej podany z cebulką i marynowanymi warzywami
Przekąski gorące
Tarta z szpinakiem i fetą, z kurczakiem I smażoną cukinią
Pikantne skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym
Oscypek panierowany z bruchetą i żurawiną
Bakłażany zapiekane z mozzarellą i sosem pomidorowym
Półmisek krewetek na maśle czosnkowym i z natką pietruszki
Pieczona śliwka w boczku (5 szt.)
Łupki chrupki z kurczaka z pikantnym sosem
Zupy
Flaczki z kurczaka
Krem z cukinii z grzankami
Rosół z makaronem
Żurek z jajkiem przepiórczym
Barszcz czerwony z uszkami
Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym
Cebulowa z grzanką
Gulaszowa
Krem z dyni z imbirem i grzankami
Borowikowa z ziemniakami
Krem z pomidorów z zielonym pesto
Dania główne
Pikata z indyka w sosie pomidorowo-bazyliowym z kładzionymi kluskami i sałatą lodową z warzywami
Roladki z soli i krewetek w sosie cytrynowym z ryżem jaśminowym i sałatką z szpinaku
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z ziemniakami opiekanymi i sałatką czerwonych buraków
Grillowana pierś kurczaka w sosie estragonowym z dzikim ryżem i warzywami z wody
Pieczony schab wieprzowy w sosie śliwkowym z kopytkami i sałatką coleslaw
Cielęcina duszona w czerwonym winie z kozim serem podana z ziemniakami rozmarynowymi i warzywami wody
Plastry pieczonej karkówki w sosie pieczarkowo-pieczeniowym z puree ziemniaczanym i sałatą tzatziki
Smażony sandacz w sosie grzybowym z brokułami i marynowanym grzybkiem i opiekanymi ziemniakami
Kurczak smażony podany na szpinaku z kurkami w sosie corizo z rizotem warzywnym
Desery
Szarlotka
Beza lodowa z sosem malinowym
Racuszki w sosie karmelowo-gruszkowym
Gruszka w gorącej czekoladzie z gałką lodów truskawkowych
Coffee break
PRZERWA KAWOWA – jest doskonałą propozycją na oderwanie się na chwilę
od obowiązków służbowych w trakcie spotkań biznesowych, szkoleń, prelekcji, itp.
Wszystkie rodzaje przerw kawowych są serwowane na porcelanie (Lubiana), zawierają potrzebne dodatki: cukier, cytryna, serwetki, mleko. W przedstawionych propozycjach ceny zawierają koszt jednorazowej zastawy stołowej oraz dostawę pod wskazany adres. Do końcowej sumy rachunku zostanie doliczony koszt obsługi kelnerskiej
Klasyczna – 12 zł/netto na osobę
Kawa świeżo parzona
Herbata w saszetkach
Woda mineralna (butelki 0,25l)
Wybór ciasteczek kruchych
Wzbogacona – 18 zł/netto na osobę
Kawa świeżo parzona
Herbata w saszetkach
Soki w dzbankach
Woda mineralna (butelka 0,25 l/osobę)
Wybór ciasteczek koktailowych
Wybór kanapek dekoracyjnych 2 szt./na osobę (twarożek ziołowy, szynka z żółtym serem, łosoś wędzony z cytryną, pomidor z mozzarellą i zielonym pesto, pieczony schab z musem tuńczykowym, krewetki koktajlowe w sosie calypso)
Fitness – 24 zł/netto na osobę
Kawa świeżo parzona
Herbata w saszetkach
Soki 0,25 l/osobę
Owoce
Woda mineralna (butelka 0,25 l/osobę)
Warzywa z dipami
Musli naturalne crunchy z jogurtem
Kanapki na pieczywie wasa 2 szt. na osobę: twarożek ziołowy, łosoś wędzony z cytryną, pieczony schab z musem tuńczykowym, plastry gotowanego kurczaka w ziołach prowansalskich z świeżymi warzywami
Śniadaniowa – 29 zł/netto na osobę
Kawa świeżo parzona
Herbata
Soki
Musli z jogurtem owocowym
Woda mineralna (0,25 l na osobę)
Wybór ciast drożdżowych
Kanapki dekoracyjne 3 szt na osobę (twarożek ziołowy, szynka z żółtym serem, łosoś wędzony z cytryną, pomidor z mozzarellą i zielonym pesto, pieczony schab z musem tuńczykowym, krewetki koktajlowe w sosie calypso, ser wędzony z owocami, tuńczyk na grejpfrucie)
Finger food
Przekąski koktajlowe serwowane na ciepło i zimno.
Jest to doskonały sposób na wkomponowanie lekkiego posiłku w każdą rozmowę np. biznesową, towarzyską.
Przekąski serwowane na ciepło (przykładowe menu)
Mini pica
Pikantne skrzydełka
Pieczarka faszerowana ratatują zapieczona z parmezanem
Zapieczona śliwka w boczku
Kurczak smażony w sezamie z sosem barbecu
Łosoś w teriyaki
Mini tarta z szpinakiem i fetą
Mini guiche z kurczakiem i cukinią
Tortilla z łososiem i warzywami ,lub kurczakiem
Paluszki z kurczaka panierowane w cornflakes
Przekąski serwowane na zimno (Przykładowe menu)
Pomidorki z sałatką frutti di mare
Koszyczki z ogórka faszerowane twarożkiem ziołowym
Łódki z selera naciowego z orzechowym twarożkiem
Pikantna feta w grillowanej cukinii
Melon w szynce parmeńskiej
Pomidorki koktajlowe faszerowane musem tuńczykowym
Szparagi zawijane w szynkę
Koreczki z sera z owocami
Świeże warzywa z dipami (serowy ,czosnkowy ,orzechowy)
Ruloniki z schabu z musem tuńczykowym
Koreczki owocowe
Roladki z grillowanej cukinii z pieczonym łososiem
Żagielki z salami i oliwek
Babeczki z sałatką krewetek koktajlowych
Roladki z grillowanej cukinii z kozim twarożkiem
Tartinki z:
wędzonym łososiem,
tuńczykiem na pomarańczu
bruschetą z szynką parmeńską
salami
twarożkiem ziołowym
szynką
jajkiem przepiórczym z pomidorkiem kotailowym
musem z makreli i palonych migdałów
Kanapki dekoracyjne
KANAPKI DEKORACYJNE – 5,10 zł netto/sztuka
Kanapki są wykonywane na mieszanym pieczywie bezpośrednio przed dostarczeniem dla gości.
Cena kanapki 5,10 zł netto, przy większym zamówieniu istnieje możliwość negocjacji ceny.
Transport na terenie Warszawy powyżej kwoty zamówienia 300 zł – GRATIS.
Przykładowe menu:
Pieczony schab z musem tuńczykowym
Twarożek ziołowy z warzywami
Krewetki koktajlowe w sosie calypso
Pomidor z mozzarellą i zielonym pesto
Łosoś
Wędzony z cytryną
Szynka z żółtym serem i piklami
Ser mimolett z owocami
Camembert z winogronem
Pasta z wędzonego łososia na pumperniklu
Pasztet domowego wyrobu z żurawiną
Sałatka z gotowanego kurczaka w curry
Szynka parmeńska z melonem i rucolą
Pasta z wędzonej makreli z suszonym pomidorem
Jajko z pomidorem i dipem szczypiorkowym
Feta z pomidorem i świeżą bazylią
Pieczony indyk z chatneyem ananasowym
Salami z piklami i oliwką
Pasta jajeczna z szczypiorkiem i pomidorem