Dla firm

Doradztwo kulinarne

Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i pracy w branży gastronomicznej,
pragnę zaproponować Państwu swoje usługi w zakresie doradztwa kulinarnego.

Moje usługi obejmują:
Opracowywanie i wdrażanie menu do Państwa lokalu
Racjonalne zarządzanie gospodarką magazynową
Food coast
Szkolenie personelu (wdrażanie nowych technik i trendów gastronomicznych)
Rekrutacja personelu
Zaproponowanie najtańszych na rynku dostawców towaru
Wprowadzanie HACCP

Stoły szwedzkie

Zimne przekąski

Pieczony rozbef z musem chrzanowym na postumencie z melona

Tortilla z pieczonym kurczakiem i czerwoną fasolą

Roladka z wędzonego łososia z pikantnym twarożkiem

Mięsa pieczone własnego wyrobu

Tradycyjna sałata jarzynowa

Caprese z sosem bazyliowym

Śledzie w śmietanie

Sałata z kozich serów z sosem balsamiczno-miodowym

Pieczony schab w kminku podany na sosie chrzanowym i z grillowanym jabłkiem

Roladki z grillowanej cukinii i koziego sera podane na salsie z suszonych pomidorów

Tatar z łososia z sosem miodowo-musztardowym

Sałatka z pieczonej kaczki i sosem pomarańczowo-rodzynkowym

Schab po warszawsku w galarecie

Kompozycja serów z owocami

Sałatka z wędzonego łososia

Śledzie po kaszubsku

Carpaccio z polędwicy wołowej z rukolą i parmezanem

Roladki z soli i szyjek rakowych w galarecie

Tatar  z polędwicy wołowej podany z cebulką i marynowanymi warzywami

Przekąski gorące

Tarta z szpinakiem i fetą, z kurczakiem  I smażoną cukinią

Pikantne skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym

Oscypek panierowany z bruchetą i żurawiną

Bakłażany zapiekane z mozzarellą i sosem pomidorowym

Półmisek krewetek na maśle czosnkowym i z natką pietruszki

Pieczona śliwka w boczku (5 szt.)

Łupki chrupki z kurczaka z pikantnym sosem

Zupy

Flaczki z kurczaka

Krem z cukinii z grzankami

Rosół z makaronem

Żurek z jajkiem przepiórczym

Barszcz czerwony z uszkami

Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym

Cebulowa z grzanką

Gulaszowa

Krem z dyni z imbirem i grzankami

Borowikowa z ziemniakami

Krem z pomidorów z zielonym pesto

Dania główne

Pikata z indyka w sosie pomidorowo-bazyliowym z kładzionymi kluskami i sałatą lodową z warzywami

Roladki z soli i krewetek w sosie cytrynowym z ryżem jaśminowym i sałatką z szpinaku

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z ziemniakami opiekanymi i sałatką czerwonych buraków

Grillowana pierś kurczaka w sosie estragonowym z dzikim ryżem i warzywami z wody

Pieczony schab wieprzowy w sosie śliwkowym z kopytkami i sałatką  coleslaw

Cielęcina duszona w czerwonym winie z kozim serem podana z ziemniakami rozmarynowymi i warzywami wody

Plastry pieczonej karkówki w sosie pieczarkowo-pieczeniowym z puree ziemniaczanym i sałatą tzatziki

Smażony sandacz w sosie grzybowym z brokułami i marynowanym grzybkiem i opiekanymi ziemniakami

Kurczak smażony podany na szpinaku z kurkami w sosie corizo z rizotem warzywnym

Desery

Szarlotka

Beza lodowa  z sosem malinowym

Racuszki w sosie karmelowo-gruszkowym

Gruszka w gorącej czekoladzie z gałką lodów truskawkowych

Coffee break

PRZERWA KAWOWA – jest doskonałą propozycją na oderwanie się na chwilę
od obowiązków służbowych w trakcie spotkań biznesowych, szkoleń, prelekcji, itp.

Wszystkie rodzaje przerw kawowych są serwowane na porcelanie (Lubiana), zawierają potrzebne dodatki: cukier, cytryna, serwetki, mleko. W przedstawionych propozycjach ceny zawierają koszt jednorazowej zastawy stołowej oraz dostawę pod wskazany adres. Do końcowej sumy rachunku zostanie doliczony koszt obsługi kelnerskiej

Klasyczna – 12 zł/netto na osobę

Kawa świeżo parzona

Herbata w saszetkach

Woda mineralna (butelki 0,25l)

Wybór ciasteczek kruchych

Wzbogacona – 18 zł/netto na osobę

Kawa świeżo parzona

Herbata w saszetkach

Soki w dzbankach

Woda mineralna (butelka 0,25 l/osobę)

Wybór ciasteczek koktailowych

Wybór kanapek dekoracyjnych 2 szt./na osobę (twarożek ziołowy, szynka z żółtym serem, łosoś wędzony z cytryną, pomidor z mozzarellą i zielonym pesto, pieczony schab z musem tuńczykowym, krewetki koktajlowe w sosie calypso)

Fitness – 24 zł/netto na osobę

Kawa świeżo parzona

Herbata w saszetkach

Soki 0,25 l/osobę

Owoce

Woda mineralna (butelka 0,25 l/osobę)

Warzywa z dipami

Musli naturalne crunchy z jogurtem

Kanapki na pieczywie wasa 2 szt. na osobę: twarożek ziołowy, łosoś wędzony z cytryną, pieczony schab z musem tuńczykowym, plastry gotowanego kurczaka w ziołach prowansalskich z świeżymi warzywami

Śniadaniowa – 29 zł/netto na osobę

Kawa świeżo parzona

Herbata

Soki

Musli z jogurtem owocowym

Woda mineralna (0,25 l na osobę)

Wybór ciast drożdżowych

Kanapki dekoracyjne 3 szt na osobę (twarożek ziołowy, szynka z żółtym serem, łosoś wędzony z cytryną, pomidor z mozzarellą i zielonym pesto, pieczony schab z musem tuńczykowym, krewetki koktajlowe w sosie calypso, ser wędzony z owocami, tuńczyk na grejpfrucie)

Finger food

Przekąski koktajlowe serwowane na ciepło i zimno.
Jest to doskonały sposób na wkomponowanie lekkiego posiłku w każdą rozmowę np. biznesową, towarzyską.

Przekąski serwowane na ciepło (przykładowe menu)

Mini pica

Pikantne skrzydełka

Pieczarka faszerowana ratatują zapieczona z parmezanem

Zapieczona śliwka w boczku

Kurczak smażony w sezamie z sosem barbecu

Łosoś w teriyaki

Mini tarta z szpinakiem i fetą

Mini guiche z kurczakiem i cukinią

Tortilla z łososiem i warzywami ,lub kurczakiem

Paluszki z kurczaka panierowane w cornflakes

Przekąski serwowane na zimno (Przykładowe menu)

Pomidorki z sałatką frutti di mare

Koszyczki z ogórka faszerowane twarożkiem ziołowym

Łódki z selera naciowego z orzechowym twarożkiem

Pikantna feta w grillowanej cukinii

Melon w szynce parmeńskiej

Pomidorki koktajlowe faszerowane musem tuńczykowym

Szparagi zawijane w szynkę

Koreczki z sera z owocami

Świeże warzywa  z dipami (serowy ,czosnkowy ,orzechowy)

Ruloniki z schabu z musem tuńczykowym

Koreczki owocowe

Roladki z grillowanej cukinii z pieczonym łososiem

Żagielki z salami i oliwek

Babeczki z sałatką krewetek koktajlowych

Roladki z grillowanej cukinii z kozim twarożkiem

Tartinki z:

wędzonym łososiem,

tuńczykiem na pomarańczu

bruschetą z szynką parmeńską

salami

twarożkiem ziołowym

szynką

jajkiem  przepiórczym z pomidorkiem kotailowym

musem z makreli i palonych  migdałów

Kanapki dekoracyjne

KANAPKI DEKORACYJNE – 5,10 zł netto/sztuka
Kanapki są wykonywane na mieszanym pieczywie bezpośrednio przed dostarczeniem dla gości.
Cena kanapki 5,10 zł netto, przy większym zamówieniu istnieje możliwość negocjacji ceny.
Transport na terenie Warszawy powyżej kwoty zamówienia 300 zł – GRATIS.

Przykładowe menu:

Pieczony schab z musem tuńczykowym

Twarożek ziołowy z warzywami

Krewetki koktajlowe w sosie calypso

Pomidor z mozzarellą i zielonym pesto

Łosoś

Wędzony z cytryną

Szynka z żółtym serem i piklami

Ser mimolett z owocami

Camembert  z winogronem

Pasta z wędzonego łososia na pumperniklu

Pasztet domowego wyrobu z żurawiną

Sałatka z gotowanego kurczaka w curry

Szynka parmeńska z melonem i rucolą

Pasta z wędzonej makreli z suszonym pomidorem

Jajko z pomidorem i dipem szczypiorkowym

Feta z pomidorem i świeżą bazylią

Pieczony indyk z chatneyem ananasowym

Salami z piklami i oliwką

Pasta jajeczna z szczypiorkiem i  pomidorem