Stoły szwedzkie

Zimne przekąski:

  • Pieczony rozbef z musem chrzanowym na postumencie z melona
  • Tortilla z pieczonym kurczakiem i czerwoną fasolą
  •  Roladka z wędzonego łososia z pikantnym twarożkiem
  • Mięsa pieczone własnego wyrobu
  • Tradycyjna sałata jarzynowa
  • Caprese z sosem bazyliowym
  • Śledzie w śmietanie
  • Sałata z kozich serów z sosem balsamiczno-miodowym
  • Pieczony schab w kminku podany na sosie chrzanowym i z grillowanym jabłkiem
  • Roladki z grillowanej cukinii i koziego sera podane na salsie z suszonych pomidorów
  • Tatar z łososia z sosem miodowo-musztardowym
  • Sałatka z pieczonej kaczki i sosem pomarańczowo-rodzynkowym
  • Schab po warszawsku w galarecie
  • Kompozycja serów z owocami
  • Sałatka z wędzonego łososia
  • Śledzie po kaszubsku
  • Carpaccio z polędwicy wołowej z rukolą i parmezanem
  • Roladki z soli i szyjek rakowych w galarecie
  • Tatar  z polędwicy wołowej podany z cebulką i marynowanymi warzywami

PRZEKĄSKI GORĄCE:

  • Tarta z szpinakiem i fetą, z kurczakiem  I smażoną cukinią
  •  Pikantne skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym
  • Oscypek panierowany z bruchetą i żurawiną
  • Bakłażany zapiekane z mozzarellą i sosem pomidorowym
  • Półmisek krewetek na maśle czosnkowym i z natką pietruszki
  • Pieczona śliwka w boczku (5szt)
  • Łupki chrupki z kurczaka z pikantnym sosem

ZUPY:

  • Flaczki z kurczaka
  • Krem z cukinii z grzankami
  • Rosół z makaronem
  • Żurek z jajkiem przepiórczym
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym
  • Cebulowa z grzanką
  • Gulaszowa
  • Krem z dyni z imbirem i grzankami
  • Borowikowa z ziemniakami
  • Krem z pomidorów z zielonym pesto

DANIA GŁÓWNE

  • Pikata z indyka w sosie pomidorowo-bazyliowym z kładzionymi kluskami i sałatą lodową z warzywami
  • Roladki z soli i krewetek w sosie cytrynowym z ryżem jaśminowym i sałatką z szpinaku
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z ziemniakami opiekanymi i sałatką czerwonych buraków
  • Grillowana pierś kurczaka w sosie estragonowym z dzikim ryżem i warzywami z wody
  • Pieczony schab wieprzowy w sosie śliwkowym z kopytkami i sałatką  coleslaw
  • Cielęcina duszona w czerwonym winie z kozim serem podana z ziemniakami rozmarynowymi i warzywami wody
  • Plastry pieczonej karkówki w sosie pieczarkowo-pieczeniowym z puree ziemniaczanym i sałatą tzatziki
  • Smażony sandacz w sosie grzybowym z brokułami i marynowanym grzybkiem i opiekanymi ziemniakami
  • Kurczak smażony podany na szpinaku z kurkami w sosie corizo z rizotem warzywnym

DESERY:

  • Szarlotka
  • Beza lodowa  z sosem malinowym
  • Racuszki w sosie karmelowo-gruszkowym
  • Gruszka w gorącej czekoladzie z gałką lodów truskawkowych