Finger food

Przekąski koktajlowe serwowane na ciepło i zimno.

Jest to doskonały sposób na wkomponowanie lekkiego posiłku w każdą rozmowę np. biznesową, towarzyską.

Przekąski serwowane na ciepło (przykładowe menu):

  • Mini pica
  • Pikantne skrzydełka
  • Pieczarka faszerowana ratatują zapieczona z parmezanem
  • Zapieczona śliwka w boczku
  • Kurczak smażony w sezamie z sosem barbecu
  • Łosoś w teriyaki
  • Mini tarta z szpinakiem i fetą
  • Mini guiche z kurczakiem i cukinią
  • Tortilla z łososiem i warzywami ,lub kurczakiem
  • Paluszki z kurczaka panierowane w cornflakes

Przekąski serwowane na zimno (Przykładowe menu):

  • Pomidorki z sałatką frutti di mare
  • Koszyczki z ogórka faszerowane twarożkiem ziołowym
  • Łódki z selera naciowego z orzechowym twarożkiem
  • Pikantna feta w grillownej cukini
  • Melon w szynce parmeńskiej
  • Pomidorki kotailowe faszerowane musem tuńczykowym
  • Szparagi zawijane w szynkę
  • Koreczki z sera z owocami
  • Świeże warzywa  z dipami (serowy ,czosnkowy ,orzechowy ,
  • Ruloniki z schabu z musem tuńczykowym
  • Koreczki owocowe
  • Roladki z grilowanej cukiniii z pieczonym łososiem
  • Żagielki z salami i oliwek
  • Babeczki z sałatką krewetek kotailowych
  • Roladki z grillownej cukinii z kozim twarożkiem
  • Tartinki z:
  • wędzonym łososiem
  • tuńczykiem na pomarańczu
  • bruschetą z szynką parmeńską
  • salami
  • twarożkiem ziołowym
  • szynką
  • jajkiem  przepiórczym z pomidorkiem kotailowym
  • musem z makreli i palonych  migdałów